Delen
moderne dementiezorg
Online
BESTELLEN

beschrijvingen - Handig bij dementie

Over dementie zijn al vele boeken geschreven. Dit boek wijkt van andere boeken over dementie, omdat het vooral gaat over wat mensen met dementie nog wel kunnen. Ondanks de ernst van de ziekte heeft het boek een positieve ondertoon. Het boek is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's.

Het boek is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, gecombineerd met ervaringen van vele familieleden en deskundigen. Het biedt de omgeving van de dementerende hulp bij de begeleiding en ondersteuning van mensen met dementie.

De meeste mensen met dementie wonen gewoon thuis. Dit boek gaat vooral over de thuissituatie, maar biedt familieleden en zorgverleners van dementerende bewoners van zorginstellingen ook houvast.

In dit boek staat centraal hoe de nog aanwezige capaciteiten van mensen met dementie zoveel mogelijk benut kunnen worden en wat dat vraagt van de omgeving. Naast psychologische en emotionele aspecten, gaat het daarbij ook om de inzet van moderne hulpmiddelen en verstandige aanpassingen in de leefomgeving. Het boek bevat naast diverse korte praktijkvoorbeelden van de auteurs zelf, ook tientallen praktijkverhalen van familieleden en zorgverleners. Eén hoofdstuk is speciaal gewijd aan de meestgestelde vragen tijdens Alzheimercafé’s.

Enkele toonaangevende deskundigen hebben in dit boek grote ‘gastartikelen’ geschreven over de invloed van licht, over eten en over de invloed van bewegen. Ook bevat Handig bij dementie een indrukwekkend gastartikel van Sjef van Bommel, die beschrijft hoe hij jarenlang voor zijn dementerende partner zorgde.

Het voorwoord is geschreven door Gea Broekema, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. 


Reserveringsformulier - ‘Handig bij dementie’
U kunt het boek 'Handig bij dementie' bestellen via het onderstaande formulier. Het boek wordt dan binnen 24 uur samen met de bijbehorende factuur aan u opgestuurd. Het boek heeft een harde cover en kost € 25,99.

'Handig bij dementie' is het derde boek in de reeks Moderne Dementiezorg. Het eerste boek 'Had ik het maar geweten' is uitgegroeid tot het best verkochte boek over dementie. Het is opgebouwd rond 100 praktische tips en is een compleet basisboek voor familie en zorgverleners.

Het tweede boek in de reeks gaat helemaal over het lerend vermogen van mensen met dementie en heeft als titel '(Op)nieuw geleerd, oud gedaan'. Het boek bevat naast uitleg ook 67 uitgebreide praktijkverhalen.

In is een nieuw boek verschenen, opgebouwd rond persoonlijke brieven van ervaren dementiepatiënten die goed hebben leren omgaan met de ziekte. Dit boek heeft als titel 'Ik heb dementie'.

U kunt ook deze andere boeken hieronder bestellen.

Specifieke opmerkingen/aandachtspunten in verband met adressering van de factuur kunt u hieronder aangeven bij 'opmerkingen'.
JA, ik wil hierbij graag het boek 'Handig bij dementie' reserveren:
De heer/mevrouwdhr. mevr.*
Voornaam*
Achternaam*
Straat + huisnr*
Postcode/plaats* *
Land
Telefoonnummer*
E-mail-adres*
Aantal exemplaren*
 
Extra bestellingen:
exemplaar(en) van Had ik het maar geweten [€ 15,00]
exemplaar(en) van (op)nieuw geleerd, oud gedaan [€ 23,99]
exemplaar(en) van Ik heb dementie [€ 20,50]
exemplaar(en) van Kookboek bij dementie [€ 25,99]
 
Opmerkingen