Delen
moderne dementiezorg
Online
BESTELLEN

DemenTalent - Handig bij dementie

In Handig bij dementie staat het toenemende gevoels- en emotieleven van mensen met dementie centraal. Eén van de dingen die hieruit voortvloeit, is dat mensen met dementie niet bezig gehouden willen worden, maar nuttig bezig willen zijn, ertoe doen.  Dit geldt natuurlijk voor ieder mens, maar juist door het toenemende gevoels- en emotieleven bij mensen met dementie wordt dit extra belangrijk!

Dit is ook belangrijkste achterliggende oorzaak, waarom bij mensen met dementie zoveel weerstand is tegen traditionale dagbesteding. Terwijl bezig zijn, de partner even een moment voor zichzelf gunnen, juist zo belangrijk is.

Mede daarom is, onder andere door de auteurs van dit boek, een nieuw concept van dagbesteding en nuttig bezig zijn ontwikkeld: DemenTalent. Inmiddels draaien in het hele land DemenTalent-projecten en zijn er velen in voorbereiding.

Bij een DemenTalent-project wordt per persoon gekeken welke talenten bij die persoon met dementie nog aanwezig zijn en wordt vervolgens gezocht naar vrijwilligerswerk dat bij die talenten past. Er zijn inmiddels wijkgebonden DemenTalent-projecten en meer thematische DemenTalent-projecten (zoals werken in het groen). Ook staan in het kader van DemenTalent mensen met dementie op een ROC les te geven, onder andere over dementie. Binnen een woonzorginstelling zijn ook tal van mogelijkheden voor DemenTalent.

Er wordt een groot meerjarig wetenschappelijk onderzoek naar de toegevoegde waarde van DemenTalent gedaan. Het is in ieder geval prachtig om te zien wat voor de huidige deelnemers DemenTalent met hen doet: zij gaan weer beter functioneren, ook thuis. Ook is er veel meer levenslust.

In het boek 'Ik heb dementie' schrijven 10 deelnemers aan DemenTalent-projecten wat dit weer zinvol bezig zijn voor hen betekent. (zie www.ikhebdementie.nl).

Zie voor meer info over DemenTalent: www.dementalent.nl.


Reserveringsformulier - ‘Handig bij dementie’
U kunt het boek 'Handig bij dementie' bestellen via het onderstaande formulier. Het boek wordt dan binnen 24 uur samen met de bijbehorende factuur aan u opgestuurd. Het boek heeft een harde cover en kost € 25,99.

'Handig bij dementie' is het derde boek in de reeks Moderne Dementiezorg. Het eerste boek 'Had ik het maar geweten' is uitgegroeid tot het best verkochte boek over dementie. Het is opgebouwd rond 100 praktische tips en is een compleet basisboek voor familie en zorgverleners.

Het tweede boek in de reeks gaat helemaal over het lerend vermogen van mensen met dementie en heeft als titel '(Op)nieuw geleerd, oud gedaan'. Het boek bevat naast uitleg ook 67 uitgebreide praktijkverhalen.

In is een nieuw boek verschenen, opgebouwd rond persoonlijke brieven van ervaren dementiepatiënten die goed hebben leren omgaan met de ziekte. Dit boek heeft als titel 'Ik heb dementie'.

U kunt ook deze andere boeken hieronder bestellen.

Specifieke opmerkingen/aandachtspunten in verband met adressering van de factuur kunt u hieronder aangeven bij 'opmerkingen'.
JA, ik wil hierbij graag het boek 'Handig bij dementie' reserveren:
De heer/mevrouwdhr. mevr.*
Voornaam*
Achternaam*
Straat + huisnr*
Postcode/plaats* *
Land
Telefoonnummer*
E-mail-adres*
Aantal exemplaren*
 
Extra bestellingen:
exemplaar(en) van Had ik het maar geweten [€ 15,00]
exemplaar(en) van (op)nieuw geleerd, oud gedaan [€ 23,99]
exemplaar(en) van Ik heb dementie [€ 20,50]
exemplaar(en) van Kookboek bij dementie [€ 25,99]
 
Opmerkingen